Welke dingen zou je niet in je woonkamer moeten missen?

Vintage vloerkleed Moof 22 blauw grijs

Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe jij jouw woonkamer inricht. En iedereen heeft een eigen woonstijl. Maar er zijn een paar dingen die je niet zou moeten missen in jouw woonkamer en ik vertel je waarom!

Vloerkleed

Het vloerkleed is de must-have van iedere woonkamer, tenminste als je geen vloerbedekking op de vloer hebt. Een vloerkleed kan namelijk een geheel maken van jouw zithoek. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor extra warme voeten in de winter! Heerlijk toch als je van de bank stapt op zo’n wollig tapijt?

Groen vloerkleed Ross en Vintage vloerkleed Planet

Een ander voordeel is dat je zo’n kleed heel makkelijk kunt vervangen. Wil je van kleur of materiaal wisselen, of wil je compleet van woonstijl veranderen? Een nieuw vloerkleed kopen is een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe vloer leggen en toch geeft het je jouw woonkamer een geheel nieuwe look. De vloerkleden op de bovenstaande foto’s zijn allen van Floorpassion.

Kussens

Een bank zonder kussens kan niet. Punt. Ten eerste omdat kussens jouw bank gezellig maken. En ten tweede omdat ze het nog fijner maken om heerlijk op de bank te kruipen. Wie gaat er niet altijd in een hoek zitten, tegen de kussens aan op de bank? Eerlijk gezegd ken ik niemand die altijd rechtop in het midden van een bank gaat zitten, jij wel?

Kortom, kussens zijn noodzakelijk in een zithoek. Mijn favoriet? Een groot kussen in combinatie met 1 of 2 kleinere kussens. En qua kleur houd ik het vrij basic en laat ik de kleuren van de accessoires van mijn woonkamer terugkomen in de kleuren van de kussens.

Gordijnen

Gordijnen zijn gewoon nodig in je woning. Ze zijn zo multi-functioneel, dat je pas door hebt hoe handig ze zijn wanneer je ze niet hebt. Dat heb ik namelijk mogen ervaren toen ik ging verhuizen… Een maand zonder raambekleding in mijn nieuwe huis. Je weet opeens precies hoe laat de zon opkomt. Je buren weten precies wanneer jij aan tafel gaat en in de middag heb je de zon vol in je woonkamer staan… Kortom, gordijnen zijn noodzakelijk!

Rolgordijnen grijs woonkamer

Mijn voorkeur gaat dan uit naar een combinatie van gordijnen of vitrage met rolgordijnen. Rolgordijnen kunnen je ramen namelijk compleet verblinden, maar je kunt ze ook slechts gedeeltelijk naar beneden doen. Zo kun je de zon uit je woonkamer laten, maar is er toch voldoende licht. En er zijn tegenwoordig zoveel soorten rolgordijnen te krijgen dat er altijd wel een soort is wat past bij jouw woonstijl! Koop kijk eens bij: rolgordijnen – Rolgordijnwinkel.nl.

Bron foto’s: Floorpassion, iStockphoto

Laat een reactie achter