Winkelinspiratie

Winkelinspiratie

‘Watch the world around you with glittering eyes, because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places’. Deze quote van Roald Dahl pronkt op mijn website en is mijn all time favorite, ik vertaal hem graag een beetje naar: kijk eens goed om je heen, inspiratie komt uit alledaagse dingen! Vaak ook nog eens daar waar je het misschien niet snel verwacht.

Inspiratie opdoen vind ik erg belangrijk voor mijn werk als stylist, maar natuurlijk is het ook heel leuk! Ook als je bezig bent met je eigen interieur is het fijn om eens goed om je heen te kijken: wat vind je mooi, wat spreekt je aan en vooral: wat past bij je. Maar, kijk behalve naar mooie woningen ook eens verder..

Interieurinspiratie

Winkelinrichting

Interieur van winkels

Op Pinterest verzamel ik de meest uiteenlopende beelden. Fijn al die inspiratie! Op mijn bord ‘shops.interior’ verzamel ik beelden van de meest geweldige winkel- en horeca interieurs. Ze geven me volop inspiratie op het gebied van materiaal, verrassende combinatie’s, indeling, kleurgebruik..

Het interieur van een winkel of restaurant stelt heel andere eisen aan wooncomfort. Vaak krijg je dus erg verrassende oplossingen en ideeën. En nog leuker: sommige ideeën zijn toch nog prima toe te passen in je eigen interieur. Want ook al heeft een winkel of restaurant een heel andere functie dan een woning, de interieurs hebben vaak veel gelijkenissen. Je probeert tenslotte in alle gevallen de ruimte zo praktisch en optimaal mogelijk in te vullen en een ruimte te creëren die fijn aanvoelt.

Omdat je in woningen vaak te maken hebt met verschillende ‘functies’ in één ruimte, is het helemaal niet gek inspiratie te halen uit de interieurs van een winkel, restaurant of lunchroom. We zien tegenwoordig steeds vaker dat winkelen en eten gecombineerd worden in één ruimte. Of zoals bijvoorbeeld bij Hutspot in Amsterdam: hier worden winkel en lunchroom zelfs gecombineerd met een Barbershop. Eigenlijk net zoals thuis, waar je vaak eten, wonen, werken en spelen combineert in één ruimte.

Wat ik ook leuk vind aan interieurs van winkels of horeca, is dat ze veel inspiratie bieden op het gebied van materiaal en kleur. Je ziet vaak de meest trendy en originele combinaties. En omdat je in horeca steeds meer het ‘huiskamergevoel’ terug ziet komen, is de link nog makkelijker gelegd.

Huiskamergevoel

huiskamergevoel in winkel

Interieur winkel

Een mooi voorbeeld van een restaurant met een echt ‘huiskamergevoel’ is dit restaurant in Melbourne. Een fris interieur met een optimale indeling, mooie natuurlijke materialen (die, ook handig, tegen een stootje kunnen). Vaak zie je ook in restaurants en winkels de behoefte aan opbergruimte. In dit restaurant is daar heel goed over nagedacht: naast en achter de bar is een stapeling gemaakt van diverse kasten, open en dicht, groot en klein. Open voor mooie accessoires, dicht voor alles wat uit het zicht wil opbergen.

Door te kiezen voor kasten in één materiaalsoort zorg je voor rust.

Winkelinrichting

Nog een voorbeeld van ‘zo kan het thuis ook’ is dit restaurant in Chicago. Je ziet hier hoe verrassend mooi een mix van stijlen kan zijn door een klassieke stijl te combineren met een industrieel interieur, en een mooi kleurenpalet.

Hieronder geef ik je nog wat meer inspiratie vanuit mooie winkelinterieurs. Kijk hier ook eens naar mooie wandkasten, vloeren, materialen.. Al iets gezien voor thuis?

Inrichting van een winkel

Hippe winkels

Interieur van een winkel

Bronnen: The Every girlPassion shakeHabitus livingNew Zealand Design blogAmsterdam NextBlackbird style en Solebich.

Laat een reactie achter