Woontrends van 2020: ontspanning zoeken bij een watertafel of een vuurschaal

Tuintrend 2020 vuurschaal en watertafel

Het is de tijd van het jaar dat we het liefst de hele dag buiten zitten. De zon laat zich weer zien, de barbecues worden van stal gehaald en de plantenbakken weer enthousiast gevuld met kleurige bloemen en planten. Buiten zitten is extra fijn in een tuin die helemaal is ingesteld op jouw wensen. Ben jij graag lange avonden samen met vrienden en familie? Overweeg dan eens om een vuurschaal aan te schaffen. Een vuurschaal zorgt voor een fijne sfeer en houdt je tot diep in de nacht lekker warm.

Ben je juist op zoek naar rust? Er is maar weinig zo kalmerend als het vriendelijke gekletter van water op de achtergrond. Daarvoor hoef je niet op zoek naar indrukwekkende watervallen in verre landen. Je kunt dit rustgevende effect gemakkelijk realiseren in je eigen achtertuin door middel van een watertafel. In deze blog vertellen we meer over de voordelen van watertafels en vuurschalen.

Vuurschalen: samen rondom een vuurtje

Gezellig samenzijn: dat is waar het allemaal om draait. Maak je dagen langer door met vrienden en familie een vuurtje te stoken in een stijlvolle vuurschaal. Een knisperend vuurtje zorgt meteen voor een fijne, warme sfeer en dient als warmtebron zodat jij nog even langer van de tuin kunt genieten, misschien met een drankje en iets lekkers erbij. Als je er een grillplaat bij bestelt, hoef je zelfs niet meer naar binnen om te koken! Gooi een burger of wat verse groenten op de grill en je bent klaar. De beste vuurschaal is niet moeilijk om goed te onderhouden. Maak na gebruik de schaal even schoon door de asresten te verwijderen.

Ook bij vuurschalen kun je kiezen tussen verschillende materialen die ieder hun eigen voordelen met zich meebrengen. Cortenstaal is bijvoorbeeld erg populair. Van dit materiaal worden verschillende stijlen vuurschalen gemaakt, zowel met als zonder poten. De cortenstalen vuurschaal is een echte blikvanger, zelfs zonder vuur.

Het kan natuurlijk ook dat je liever een strak en modern exemplaar wilt. Dan kies je wellicht voor een schaal gemaakt van zwart dik staal. Dit materiaal is sterk en duurzaam en gaat gegarandeerd lang mee. Ook van stalen vuurschalen heb je verschillende stijlen om uit te kiezen. Staal is, net als cortenstaal, prima bestand tegen weersomstandigheden, waardoor je vuurschaal gedurende alle seizoenen buiten kan blijven staan. Heb je tijdens hartje winter zomaar zin om marshmallows te roosteren? Geen probleem!

Helemaal zen in je eigen achtertuin met een watertafel

Als je graag rust wilt in je tuin, dan is een waterelement een goed idee. Watertafels zijn er in allerlei soorten en maten. Als je niet veel ruimte hebt, of gewoon een bescheiden waterelement voor ogen hebt, dan kun je kiezen voor een kleinere variant. Wil je een watertafel in de tuin die niet te missen is? Kies dan voor een grotere tafel met meerdere fonteintjes. De watertafel is voorzien van LED lampjes, waardoor je ook als de zon al onder is van je nieuwe aanwinst kunt genieten.

Watertafel

Watertafels worden van verschillende materialen gemaakt. Aluminium wordt bijvoorbeeld veel gebruikt. Dit materiaal is volledig waterdicht en is uitstekend bestand tegen allerlei weersinvloeden. Watertafels van aluminium zijn door en door gekleurd en hebben geen last van de felle zon. Het leuke van aluminium is dat je de watertafel in bijna alle RAL-kleuren kunt bestellen. Je kunt op deze manier de watertafel precies naar jouw wens maken.

Ook worden watertafels vaak van cortenstaal vervaardigd. Cortenstaal is prachtig en oersterk materiaal die bekend staat om de karakteristieke oranjebruine kleur. Een product van cortenstaal is altijd uniek. Bij levering zal de watertafel nog staalkleurig zijn, maar zal al snel een roestlaagje ontwikkelen als je hem eenmaal in de tuin hebt geplaatst. Omdat de roestvorming beïnvloed wordt door verschillende factoren als luchtvochtigheid en locatie, is geen enkel cortenstalen product precies hetzelfde. De prachtige roestkleur zorgt ervoor dat je een echte blikvanger in de tuin hebt, die het geheel naar een hoger niveau zal tillen.

Laat een reactie achter